AZ ÖZÖNVÍZ ELKEZDŐDÖTT
Varga Mihály a Fidesz alelnöke, és Dr. Kövér László a Fidesz választmányának elnöke tartott lakósági tájékoztatókat Ékes József parlamenti képviselő - és jelölt- társaságában, aki kiemelkedően fontos feladatként a még megmenthető természeti kincsink a termőföldek és vízbázisink megvédéséről beszélt.
Kövér László Noszlopon és Devecserben fejtette ki gondolatait, elemezte a mélységbe vezető utunkat, és vázolta a tennivalókat. Előadása közben jelezte, még negyven nap van a mindent eldöntő napig. Nem sokkal később esni kezdett az eső, amelyet én egy megtisztító özönvíz kezdeteként nyugtáztam a hallottak alapján. Imponáló őszinteséggel beszélt az elvesztett választásokban elkövetett hibáinkról, saját felelősségét is vállalva, amiért a meglévő többséget nem tudták elég meggyőzően mozgósítani.” Minden jogsértő ügyet, disznóságot leltározni kell, mert azok garmadával rejlenek még íróasztalok fiókjainak mélyén.” A felelősek számonkérésével végleg el kell érni, hogy Magyarországot egy következmények nélküli országnak lehessen tekinteni! „Szétlopták az országot és nem kicsit, nagyon!” Elvették az emberek hitét és önbecsülését is, amely az elmúlt évek legnagyobb kártétele. Ha most mindennek nem lesz következménye, bármikor újra megtehetik mindezt velünk és unokáinkkal is.
Varga Mihály Ajkán, minden fejlődés alapjaként a gazdaság fellendítését jelölte meg, amelyben a hazai közép és kisvállalkozókra kell építeni, hiszen ma is a termelőszféra 2/3-ban ők teremtik a munkahelyeket. Őket kell támogatni és nem a multikat. És lesz miből, mert mint mondta van pénz ebben az országban, csak nem a megfelelő, hanem az enyves kezekben. De megállítják a pénztalicskákat, megvizsgálják az offshore cégeket és kérik az adócsalók bankszámláinak kiadatását a megfelelő országoktól. Vissza kell adni a munka becsületét, megbecsülését, hogy csak úgy lehessen megélni, ha valaki, ha teheti, akarjon is dolgozni! Záporoztak a kérdések is, az emiatt 3 órásra nyúló programok során, az előadók pedig hihetetlen türelemmel válaszoltak is mindenkinek.
Aki ott volt megtapasztalhatta, van mindenre konkrét elképzelése a Fidesznek, csak azt nem a média szűrőin keresztül, hanem közvetlenül hajlandóak elmondani az embereknek.
Peternics Mihály

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések