A FÉLELEMTŐL IS MEG TUD SZABADÍTANI


Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét. (2Tim 1,7)
A jelenlegi világméretű gazdasági válságban, nekünk és a családjainknak is komoly anyagi gondokkal kell megküzdenünk. De a fent idézett vers emlékeztessen arra, hogy ha rémisztő körülményekkel találjuk is szembe magunkat, mindig van reménységünk.
Ez mindig igaz volt Isten embereire, a legnehezebb időkben is. Dániel három barátja, Sadrak, Mésak és Abédnegó a biztosnak látszó végzet tudatával nézett szembe a tüzes kemencével, de a lángokba tekintve is képesek voltak azt mondani, hogy "Van nekünk Istenünk, akit mi tisztelünk: ő ki tud minket szabadítani" (Dán 3,17). Bár nem tudhatták bizonyosan, hogy megmenekülnek még is bíztak Istenben, hitük megmentette őket.
Amint a 2Tim 1,7-ben olvashatjuk: "Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét." Ezeket az eszközöket - erő, szeretet és józanság - használhatjuk bármilyen válságban. Így a nehéz időkben is Isten eszközei lehetünk bátor példamutatásunkkal.
Imádság: Úr Jézus, légy velünk a mindennapi nehézségekben. Hadd lehessünk eszközeid abban, hogy mások is tudjanak bízni benned. Ámen.
Az Úr Jézus a bizonytalan időkben is biztos reménységet ad.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések