Mit ér 54 év béke, és 20 év „szabadság”?

Mit ér 54 év béke, és 20 év „szabadság”?
Legutóbb 1956-ban álltunk hadban, történelmünk sokadik - éppen aktuális- birodalmának seregeivel szemben. Azóta elvileg béke van. Csakhogy a néma fegyverek korszaka még nem az igazi béke, ahhoz a belső békénk is nélkülözhetetlen. A lélek megnyugvásának alapfeltétele a szabadság érzete, ám azt félelmekkel terhelten soha nem élhetjük át. Félni pedig volt okunk, a birodalmi megtorlástól, a besúgóktól, az igazmondók sárba tiprásától. Aztán „ölünkbe hullott” húsz éve a hőn áhított szabadság, amelyet hős elődeink véráldozataival érdemelte ki a nemzet. De nem a mi nemzedékünk! Eddig ugyanis nem tudtunk élni, csak visszaélni Isten adta lehetőségünkkel. Szabad békeidőkben országnak, polgárnak jelentősen gyarapodnia „illik” lélekben, javakban egyaránt. Nem ez történt
láthatjuk. És ezért felelősek vagyunk mindnyájan, persze közel sem egyenlő mértékben. Sokakat csak a megtévesztettség terhe nyom, de vannak, akik tudatosan szolgálták Júdásokként egyéni hasznuk miatt újra az idegen érdekeket. Nekik Isten bocsásson meg, de bűnhődjenek emberi törvényeink szerint!
Új világrendre van szükség, amely gyéren, de csírázik már, és ebben újra a modern kultúra bölcsőjének Európának kell az irányt mutatnia, visszakapcsolódva gyökereire. Nekünk, mai magyaroknak ismét példamutató szerepünk lehet, mint 1010 éve István népének. Ennyire gyorsan, húsbavágóan és szemléletesen kevés helyen teljesedett ki az újkori megkötözöttség, mint hazánkban. Ismerjük hát fel a kínálkozó lehetőséget amint államalapítónk, és merjünk szembeszegülni a modern pogánysággal, a bőrünket is lenyúzó bankárkapitalizmussal és pénzimádó, tolvaj kiszolgálóival. A változtatásra elszánt kormányra van szükségünk, amelynek az erőt és a felhatalmazást csak mi adhatjuk meg! Nem lehet kétséges, hogy ennek a kormánynak a megalakítására ma csak egyetlen politikai tömörülésnek, a Fidesznek és szövetségeseinek van reális esélye, és elszántsága is.
Tehát testvéreim a teremtésben, vagy - ha abban hiszel- az ősrobbanásban, vegyétek halálosan komolyan e történelmi lehetőséget adó országgyűlési választást, és tegyétek meg Hazátokért, a jövőtökért, hogy mindnyájan és a jó helyre szavaztok!
Peternics Mihály

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések